Predavanje o veštačkoj inteligenciji u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi (VIDEO)

predavanje vestacka inteligencija gimnazija bela crkva

U organizaciji Narodne biblioteke i Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, u svečanoj sali Gimnazije održano je predavanje na temu „Uspon veštačke inteligencije“. Na ovu temu govorili su dekan Tehničkog fakulteta univerziteta „Singidunum, dr Milan Milosavljević i prodekan dr Vladimir Matić.

Pored učenika Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, predavanju su prisustvovali i učenici Tehničke škole „Sava Munćan“, koji su imali priliku i da se upoznaju sa jedinstvenim studisjkim programom na Tehničkom fakultetu univerziteta „Singidunum“ pod nazivom „Software and Data Enginering“.

„Grupa mladih profesora koji su doktorirali na prestižnim univerzitetima u svetu, odlučila je da pokrene novi studijski program u okviru Tehničkog fakulteta Univerziteta Singidunum“ – rekao je dr Milan Milisavljevic i dodao – „Data Science ili nauka o podacima je oblast koja je u usponu zadnjih nekoliko godina, a stručnjaci iz ove oblasti su veoma traženi, kako u svetu tako i u Srbiji“.

Doktor elektrotehnike Vladimir Matić izjavio je da je život bez veštačke inteligencije danas nezamisliv i da ona ima uticaj na sve segmente našeg života. On kaže da je veštačka inteligencija najviše zastupljena u internet industriji odnosno internet gigantima, ali i da ne postoji industrija koja neće biti zahvaćena veštačkom inteligencijom.

„Pre nego što se bilo koji servis veštačke inteligencije pusti da zameni ljudsku delatnost, on se puno testira i tek kad se pokaže da je mnogo bolji nego što to rade ljudi biće primenjiv“ – objašnjava Matić.

Slične vesti

Prokomentariši vest