Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao radove u Specijalnoj bolnici „dr Budislav Babić“ (VIDEO)

Mirovic Plucna Bolnica Bela Crkva

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, prilikom obilaska Specijalne bolnice za plućne bolesti „dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi, izjavio je da će radovi na završetku novog bloka bolnice biti zavšeni u narednih mesec i po dana.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ osnovana je pre 198 godina u Beloj Crkvi, do sada nikada nije prekidala svoj rad, a specifična po tome sto je jedina ustanova u Republici Srbiji u kojoj se leče psihijatrijski pacijenti oboleli od tuberkuloze i drugih plućnih bolesti.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković, direktor Uprave za kapitalna Ulaganja Nedeljko Kovačević zajedno sa predsednikom opštine Bela Crkva Darkom Bogosavljevićem, predsednikom Skupštine opštine Bela Crkva Marjanom Aleksićem i direktorom bolnice dr Budišom Juga, obišli su odeljenje za radiologiju gde je instaliran novi analogno-digitalni rentgen aparat, a nakon toga u novoj zgradi bolnice obišli su završne radove, koje je Vlada AP Vojvodine, zajedno sa sanitetskim vozilom, finansirala u iznosu od više od 40 milona dinara.

Nakon više od decenije zanemarivanja, Vlada AP Vojvodine na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem, odlučila je da bolnicu u Beloj Crkvi rekontruiše, modernizuje i opremi najsavremenijom dijagnostičkom opremom.

Ističući da se za bolnicu u Beloj Crkvi deceniju unazad niko nije interesovao, direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti dr Budiša Juga izjavio je da će uskoro, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, novi blok bolnice početi sa radom, pacijenti imati uslove lečenja u skladu sa najvišim standardima, a u planu je i dalje unapređivanje dijagnostičkih usluga bolnice.

Predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević istakao je značaj posete predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, kao i dobru saradnju opštine Bela Crkva sa pokrajinskom admistracijom koja je uslovila realizaciju niza projekta u oblasti zdravstva i obrazovanja u našoj opštini.

Igor Mirovic Plucna bolnica Bela Crkva

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić izrazio je svoje zadovoljstvo zbog završetka radova na novoj zgradi specijalne bolnice, ističući značaj bolnice ne samo za Belu Crkvu već ceo region, te zavhalio Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ove investicije i obezbedila značajna sredstva kako bi pacijenti imali kvalitetenu zdravstvenu zaštitu.

Slične vesti

Prokomentariši vest