Pripreme za turističku sezonu na Belocrkvanskim jezerima (VIDEO)

Gradsko jezero Bela Crkva

Radnici JP „Belocrkvanska jezera“ u proteklom periodu radili su na uređenju obale i priobalja na Glavnom belocrkvanskom i Vračevgajskom jezeru, kako bi sve bilo spremno za početak turističke sezone.

„Pored nepovoljnih vremenskih prilika, prema planu, uspeli smo skoro sve da uradimo. Pokošene su sve zelene površine, urađeno je sanitarno orezivanje stabala, odstranjene su pale i trule grane. Bilo je nešto vegetacije na plaži koju smo odstranili, radićemo i narednih dana, kako bi do 15. juna, kada se očekuje početak sezone, sve bilo kompletno uređeno.“ – rekao nam je direktor JP „Belocrkvanska jezera“ Sava Stefanov.

Na pojednim delovima jezera bilo je podvodne vegetacije koje je odstranjena, ali u deleko manjem obimu nego ranijih godina. Voda se redovno kontroliše, analize radi Zavod za Javno zdravlje Pančevo na svake dve nedelje, a trenutno stanje vode je u II i III kategoriji, što znači da naša jezera imaju dobar ekološki status i prva su na listi za preporuku gde provesti tople letnje dane.

Slične vesti

Prokomentariši vest