Razgovor sa povodom – Dragan Popović, direktor Centra za socijalni rad „8. maj“ u Beloj Crkvi (VIDEO)

centar za socijalni rad bela crkva

Sistem socijalne zaštite jeste način da država, uključujući i lokalne vlasti, pomogne ljudima da prežive teška vremena ili savladaju teške situacije, kao i da se oni, kad god je to moguće, osposobe da se u budućnosti sami brinu za svoje potrebe.

Socijalna zaštita ima dva osnovna oblika: materijalnu pomoć (koja može biti novčana ili u naturi, to jest, hrani, ogrevu, odeći…) i usluge socijalne zaštite, kada je nekoj osobi potrebna pomoć stručnjaka ili pomoć za zadovoljavanje svakodnevnih potreba, smeštaj u specijalizovanu ustanovu ili zaštita od porodičnog nasilja, na primer. Uz to je ponekad neophodno da se zajednica umeša u neke porodične odnose da bi zaštitila decu ili omogućila porodici da normalno funkcioniše.

U Beloj Crkvi usluge socijalne zaštite stanovnicima obezbeđuje Centar za socijalni rad „8. maj“, koji se nalazi u ulici Dejana Brankova br. 5.

O funkcionisanju sistema socijalne zaštite, broju korisnika i vrstama pomoći, ali i planovima za budućnost porazgovarali smo sa direktorom Centra, Draganom Popovićem.

Slične vesti

Prokomentariši vest