U Beloj Crkvi održan plesni festival „Novogodišnje igrarije“ (VIDEO)

Novogodisnje igrarije

Plesni festival „Novogodišnje igrarije“ održan je u nedelju, 23. decembra u sali Centra za kulturu „Bela Crkva“. Na festivalu je učestvovalo 6 plesnih klubova iz Beograda i Vršca, kao i predstavnice domaćina, „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Organizator festivala je UKD Centar za kulturu „Bela Crkva“ pod pokroviteljstvom opštine Bela Crkva, a uz podršku plesnog studija „Olja“ iz Vršca.

„Po prvi organizovali smo ovakvu manifestaciju u Beloj Crkvi, naše mažoretkinje dosta su nastupale i putovale, pa smo rešili da sada i mi budemo domaćini plesnog festivala. Odziv je veoma dobar, ima dosta dece koja nastupaju, a ima dosta i publike koja zdušno navija i uživa u plesu“ – istakao je Ilija Blanuša, direkor Centra za kulturu „Bela Crkva“.

Ovakve manifestacije u Beloj Crkvi tokom zimskih meseci, osim dobre zabave u vreme novogodišnjih praznika, poslužiće i za promocija bogate turističke ponude naše opštine za vreme leta.

„Učesnici festivala predstavili su se u deset disciplina kao što su balet, moderni balet, hip-hop i break dance. Medalje, pehare i sertifikate dobili su svi učesnici festival, a tri najbolje formacije dobile su i vaučere za „Belocrkvanske igre na vodi“, koje se održavaju tokom leta, u cilju promocije Bele Crkve kao lepe letnje destinacije“ – rekla je Olgica Jovanović iz plesnog studija „Olja“ Vršac.

Gde god je igra i pesma, tu su i predstavnice KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“, koje su i ovoga puta nastupala sa svojim specifičnim koreografijama.

„Danas su nastupale one najmlađe sekcije, „bebe“ ili kako ih mi zovemo „pilići“ i kadetkinje A i B sastava. Imali smo 40 nastupa, a publika koja nije iz Bele Crkva imala je priliku da vidi šta je mažoro ples koji još uvek nije toliko rasprostranjen u Srbiji“ – rekao je Dejan Đurić, predsednik KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Publika je uživala u umeću plesnih pokreta, a kako kažu organizatori, potrudiće se da i „Novogodišnje igrarije“ postanu tradicionalna manifestacija u Beloj Crkvi.

Slične vesti

Prokomentariši vest