Učenici „Townshend“ internacionalne gimnazije iz Češke republike posetili Belu Crkvu (VIDEO)

townshend international school students in bela crkva

Učenici iz internacionalne Gimnazije „Townshend“ iz Češke Hluboke zajedno sa profesorkom Stefani Matrinez i akademskim direktorom Kitom Sabri, bili su u sedmodnevnoj poseti Opštini Bela Crkva.

U toku svog boravka imali su niz aktivnosti, posetili su Češko selo, Kruščicu gde su učestvovali u društeveno korisnom radu, a družili su se sa svojim vršnjacima u Tehničkoj školi „Sava Munćan“ kao i u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi. Posetili su i Predeo izuzetnih odlika „Karaš-Nera“ odnosno Mali pesak. Kao i na ostalim lokacijama, koje su do sada obišli, na sopstvenu inicijativu učestvovali su u akciji uklanjanja otpada koji bacaju nesavesni građani u ovom zaštićenom području.

Zajedno sa svojim vršnjacima a u saradnji sa profesorkom likovne kulture Terezom Stamenković, učestvovali su i u izradi murala „Prijateljstvo bez granica“ na zidu Doma izviđača „Žarko Zrenjanin-Uča“.

Poslednjeg dana posete, učenike Internacionalne gimnazije i njihove profesore primio je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević, koji je izrazio svoje zadovoljstvo zbog njihove posete našoj opštini, naglasivši dobru saradnju Bele Crkve i Hlubuke nad Vltavom koja traje već 12 godina.

Predsednik je istakao da će nam učenici iz Češke republike uvek biti dragi gosti, i kao bitan segment njihove poste naglasio upozavanje sa prirodnim lepotama naše opštine i bogatim kulturno istorijskim nasleđem.

Slične vesti

Prokomentariši vest