Usvojena odluka o gasifikaciji industrijske zone

Na 9.redovnoj sednici SO odbornici su velikom većinom glasova usvojili dopunu programa gasifikacije naselja opštine Bela Crkva, potom i predlog odluke o javnim parkiralištima.

U okviru treće tačke dnevnom reda usvojen je predlog odluke o programu komasacije za katastarsku opštinu Kusić I, II i III i katastarsku opštinu Kruščica, i Statut Istorijskog arhiva.

U radu i odlučivanju učestvovalo je 32 od 33 odbornika. O važnosti usvajanja dopune programa gasifikacije govorio je predsednik opštine Darko Bogosavljević i obavestio odbornike da će u ponedeljak početi radovi na drugoj fazi industrijske zone koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine .

– Danas je usvojena odluka na osnovu koje će biti potpisan aneks ugovora sa Srbijagasom koji će finansirati radove sa 108,9 hiljada eura. Lokalna samouprava neće imati nikakvih izdataka. Radovi se odnose samo na krak do industrijske zone, i dovođenje gasa od Tilve u nadležnosti je Srbijagasa, kaže Darko Bogosavljević, predsednik opštine Bela Crkva.

Lokalna samouprava će uložiti maksimum napora da i radovi na vodovodnoj i kanalizacionj mreži i javnoj rasveti budu izvedeni kako bi se ispoštovali zahtevi investitora. Predlog odluke o javnim parkiralištima neophodno je razmotriti zbog prenošenja ovog dela na JKP „Belocrkvanski komunalac“obrazložila je Jadranka Milosavljević sekretar SO Bela Crkva.

Na sednici je usvojen i program komasacije za dve najneuređenije katastarske opštine Kusić i Kruščica.

Najvažnije odluke i tok sednice prokomentarisao je predsednik SO Marjan Aleksić.

– Stiglo je pismo od investitora iz Italije koji je već kupio parcelu u industrijskoj zoni. U pismu se navode objašnjenja zbog toga što još uvek nisu otpočeli sa radovima, pa verujemo da će radovi na izgradnji fabrike ubrzo početi. Investitori očekuju da omogućimo da što pre stigne gas i da se i drugi segmenti u komunalnom opremanju završe.

Što se tiče odluke o javnim parkiralištima, povećanja cene neće biti, kao ni proširenja, ovom odlukom su samo precizirane obaveze. Danas je na zadovoljstvo svih nas rad bio konstruktivan, sa čak 32 prisutna odbornika, istakao je Marjan Aleksić, predsednik SO Bela Crkva.

Statut Istorijskog arhiva usvojen je bez diskusije, a izveštaj komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose o razrešenju dosadašnjih članova opštinske izborne komisije i imenovanju novih usvojen je jednoglasno.

Slične vesti