Veče folklora u Jasenovu

KUD Djordje Maletic Jasenovo 5

Kulturno-umetničko društvo „Đorđe Maletić“ iz Jasenova je u subotu 17. marta organizovalo koncert folklornih igara i pesama. Veče folklora je održano u bioskopskoj sali u Jasenovu. Koncertom je ujedno obeležen i treći rođendan društva.


Pored nastupa KUD-a „Đorđe Maletić” gosti su imali prilike da pogledaju i nastupe KUD-a „Ostrovo“ iz Ostrova i KUD-a „Vinogradi“ iz Gudurice.

KUD Djordje Maletic Jasenovo 4

Folkorne sekcije KUD „Đorđe Maletić“ predstavile su se publici igrama iz okoline Leskovca, Niša, igrama iz Banata, Gornje Pčinje i Bosilegradskog Krajišta. Mlađa grupa je nastupila koreografijom Vlaških igara, kojom se uspešno plasirala na okružno takmičenje koje će biti održano u Pančevu krajem aprila.

„Mislim da je naše kulturno-umetničko društvo puno napredovalo u poslednje tri godine. Drago mi je da sve više ljudi prepoznaje ono što radimo i da je interesovanje za naše nastupe sve veće. Očekuje nas još puno rada u narednom periodu, ali uz odličnog koreografa i sjajne igrače to uopšte ne predstavlja problem“ – rekao je je predsednik KUD-a Luka Rosić.

Ideja vodilja kulturno-umetničkog društva, koje danas broji sedamdesetoro dece i mladih, je negovanje srpske kulture, običaja, tradicije, ali i očuvanje jezika, pisma i folklora.

KUD Djordje Maletic Jasenovo 1

Slične vesti

Prokomentariši vest