Belocrkvanske mažoretkinje proslavile 6. rođendan (VIDEO)

belocrkvanske mazoretkinje 6 godina

Belocrkvanske mažoretkinje osnovane su pre 6 godina, sa ciljem da pomovišu naš Karneval širom zemlje, ali i regiona. Za kratko vreme, uz redovne treninge i upornost, postale su aktuelne državne šampionke, a i osvajale su i zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

U subotu, 17. novembra, u prepunoj sali Centra za kulturu „Belocrkvanske mažoretkinje“ obeležile su svoj 6. rođendan.

Publika je najpre uživala u nastupu najmlađih, nastupila je sekcija pod nazivom „Pilići“, a nakon toga kadetkinje i juniorke koje su izvele svoje koreografije sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u mažoret plesu, koje je, po prvi put, održano u Srbiji, u Sokobanji.

Jedan od ciljeva rukovodstva KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ jeste upravo bio organizacija i održavanja Evropskog prvenstva u Srbiji, a svojim uspesima i zalaganjem njihov tim je uspeo da 20. jubilarno prvenstvo bude održano u našoj državi.

Andrea Starović osvojila je 1. mesto u kategoriji „Solo kadeti show“, Katarina Tucakov 3. mesto u kategoriji „Solo juniri štap“, i ekipa kadetskog sastava 3. mesto u kategoriji „Show“ i 5. mesto u glavnoj kategoriji „Štap“. Juniorski sastav u glavnoj kategoriji „Štap“ zauzeo je 5. mesto, čime je unapredio svoju poziciju od prošle godine kada su osvojile 7. mesto.

Na svečanom obeleževanju šestogodišnjice rada tim Belocrkvanskih mažoretkinja poručio je da Bela Crkva svakako ima budućnost u mažoret plesu, devojke će nastaviti da vredno treniraju i rade kako bi ostvarile sledeći cilj, a to je medalja u kategoriji „Štap“ na Evropskom prevenstvu u mažoret plesu.

KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ radi u okviru UKD „Centar za kulturu Bela Crkva“ i uz veliku podršku lokalne samouprave.

Slične vesti

Prokomentariši vest