Belocrkvanski planinari uspešno otpočeli takmičarsku 2018. godinu

PD Karpati

U subotu, 14. aprila 2018. godine na Vršačkim planinama, u organizaciji PSD “Vršačka kula“ iz Vršca, održano je 2. kolo Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige.

Planinarsko društvo “Karpati“ predstavljali su: Emanuel Veverica i Branislav Tufegdžić (išli na malu stazu dužine 15,5 km); Luka Rosić, Radojica Rašković, Sretko Blagojević i Đurica Krstić (išli na srednju stazu dužine 21 km), a Nemanja Jovanović išao je na veliku stazu u dužini od 31 km.

PD Karpati Treking liga Vrsac

Ovo kolo bilo je jedno od najbrojnijih od osnivanja Treking lige Srbije sa 473 prijavljena takmičara. Ovim učešćem Društvo zabeležilo je prve bodove u ovoj takmičarskoj godini.

U konačnom pojedinačnom plasmanu od Belocrkvana trenutno je najbolje rangiran Nemanja Jovanović na 152. mestu (od 571 takmičara), a u ekipnom plasmanu PD “Karpati“ nalaze se na 35. mestu od trenutno 53 planinarska društva u Srbiji, a na 15. mestu od 25 vojvođanskih društava.

Planinarsko drustvo Karpati

„Izuzetno je važno napomenuti da je naše Društvo dobilo određena sredstva na javnom konkursu za sufinansiranje programa sportskih udruženja u opštini Bela Crkva za 2018. godinu, pa se ta sredstva koriste isključivo za učestvovanje u takmičenju TLS i VTL. Ovako će Društvo većim delom finansirati učestvovanje naših članova i samim tim nastaviti da predstavlja našu opštinu“ – kažu u Planinarskom društvu „Karpati“

Naredno kolo TLS je 19. maja na Jastrepcu, kod Kruševca.

Slične vesti

Prokomentariši vest