Belocrkvanima predstavljena knjiga „Šta će potoku noge“ Radmile Gave (VIDEO)

Radmila Gava Sta ce potoku noge

Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, u Narodnoj biblioteci u Beloj Crkvi održana je promocija knjige „Šta će potoku noge“ naše sugrađanke Radmile Gave. U ovoj knjizi nalaze se i dela autora Jarmile Bleha, Elizabete Georgiev, Miodraga Radomirovića i Milinka Ristovića, likovnog pedagoga iz Raške, koji je i bio gost na samoj promociji.

Radmila Gava rođena je u Pirotu, završila je Filološki fakultet u Beogradu. Ceo radni vek provela je kao profesor Srpskog jezika i književnosti u srednjoj školi u Beloj Crkvi.

„Moje zavetne priče obeležavaju značajne trenutke, događaje i ljude koji su bitno uticali na mene, a blago naglašeni rečenični refren u njima pokušava da uskladi frekvencu sa drugom bliskom realnošću.“ – rekla je na promociji autor Radmila Gava – „Neki trenuci u našem životu su „zvezde u džepu za kišne dane“ – draga sećanja, a za mene su to ovi ljudi koji imaju ljudske i umetničke smelosti da u svojim sredinama budu ono što jesu, ne skrivajući svoje talente i umeća, svemu uprkos. Njihovi i moji zajednički iskoraci ka novom, drugom, drugačijem, ohrabruju moje najdublje nade da živeti, ipak, ima smisla.“

Slične vesti

Prokomentariši vest