Kruščica dobila novi asfalt u ulici Cara Dušana (VIDEO)

Kruscica asfaltiranje 2

Prema predviđenoj dinamici izvođenja radova, u okviru rekonstrukcije putne infrastrukture na teritoriji opštine Bela Crkva, proteklih dana radilo se na izgradnji kolovoza u dužini od 600 m u ulici Cara Dušana u Kruščici.

Nakon zemljanih radova, u sredu 29. maja postavljen i prvi sloj asfalta u ovoj ulici. Radove na postavljanju drugog sloja asfalta obišli su predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević i predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić, gde su i razgovarali sa meštanima sela i predsednikom Saveta Mesne zajednice Kruščica Dragutinom Jovanovićem o daljim planovima za razvoj ovog naseljenog mesta.

„Činjenica je su se mašine nakon radova i rekonstrukcije kolovoza u Beloj Crkvi u ulici Vojske Jugoslavije, Vojvođanskih brigade i Njegoševoj ulici, preselile u Kruščicu i ovde vidimo novoizgrađeni kolovoz u ulici Cara Dušana, a sve nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Beloj Crkvi i obećanja za ulaganja u putnu infrastrukturu naše opštine. Očekuju nas i dodatni radovi na još pet ulica, tri u Beloj Crkvi i dve ulice u naseljenim mestima“ – rekao je predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

kruscica asfaltiranje 3

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je da su meštani Kruščice ocenili radove kao jako dobre i kvalitetne i da im novi asfalt puno znači.

„Radimo projekat za još jednu ulicu u Kruščici i ja se nadam da ćemo u toku sledeće godine uraditi i kolovoz u tom delu ovog sela. Imali smo dosta zapuštenih ulica u našoj opštini, idemo korak po korak i realizujemo pripremljene projekte. Započeli su radovi i na lokalnom putu Jasenovo – Dobričevo u dužini od preko 6 km, a slede i veliki radovi u delu ulice Jovana Popovića. Kao što smo i najavili, radiće se zamena vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnja kolovoza, parking prostora, kao i novi trotoari“ – dodao je Aleksić.

kruscica asfaltiranje 4

Mesna zajednica Kruščica i meštani ovog naseljenog mesta pokušavali su u protekom periodu da sami osposobe kolovoz u ulici Cara Dušana i saniraju velika oštećenja, kaže Dragutin Jovanović predsednik Saveta MZ Kruščica.

„Zahvaljujući naporima lokalne samouprave opštine Bela Crkva, dobili smo danas novi asfalt u ulici Cara Dušana, a ovaj novi kolovoz znači svima u cilju poboljšanja kvaliteta života i rada svih stanovnika jedne multinacionalne sredine kakva je Kruščica. Krajnji cilj nam je da za stanovnike Kruščice, a i šireg dela naše opštine, pošto smo značajna baza proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, narednim projektima ostvarimo dodatnu vrednost na poljoprivredne proizvode kako bi mladi ljudi našli zaposlenje, što bi doprinelo razvoju naše seoske zajednice“ – ističe Dragutin Jovanović.

Stanovnici Kruščice izrazili su svoje zadovoljstvo zbog novoigrađenog kolovoza, kažu da je ranije ulica bila u jako lošem stanju, a da novi asfalt znači svima i starijima za prevoz vozilima kao i deci prilikom odlaska u školu i u centar sela na razne društvene aktivnosti.

Slične vesti

Prokomentariši vest