Spas od vrućina na belocrkvanskim kupalištima

Glavno jezero Decija plaza

Bela Crkva sa svojih sedam jezera, rečnim tokovima Dunava, Nere, Karaša i kanala DTD i ove godine je mnogima omiljena destinacija u vrelim letnjim danima.

Vikendom je, kao i svake godine, povećan priliv turista, ali i meštana, pa su plaže na svim jezerima preplavljene posetiocima. Najveći broj kupača zabeležen je na Glavnom belocrkvanskom jezeru, odnosno na popularnoj dečijoj plaži.

Okolni restorani i kafići rade punom parom i uglavnom uspevaju da odgovore zahtevima brojnih ljubitelja boravka na belocrkvanskim jezerima.

Na belocrkavanskim kupalištima, turisti koji dolaze iz okruženje ali i Rumunije, imaju na raspolaganju velike plaže sa ležaljkama i suncobranima, dok postoji i niz malih uvala, odnosno plaža za one koji vole da se osame i uživaju u čarima jezera.

Na Glavnom jezeru posetioci imaju na raspolaganju i sportske terene kao i trim stazu, a tokom avgusta meseca nas očekuje „Keel kup“ od 2. do 4. avgusta, a organizatori najavljuju dolazak Dejana Savića, trenera vaterpolo reprezentacije Srbije, koji je zvanični promoter ovog takmičenja u bič vaterpolu.

Aktivan odmor Bela Crkva

Šeste po redu „Belocrkvanske igre na vodi“ biće održane u subotu, 10. avgusta, na Glavnom jezeru. Sportsko-rekreativno takmičenje u zanimljivim igrama na vodi podržala je lokalna samouprava Opštine Bela Crkva. Očekuje se da ova zabavna i zdrava aktivnost okupi veliki broj prvenstveno mladih, koji će se takmičiti u nizu letnjih igara na vodi.

U drugoj polovini avgusta meseca, tačnije od 16. do 18. avgusta održaće se prvi plesni festival pod nazivom “Lakes & Dance festival“. Očekuju nas plesne radionice salse, bachate, kizombe, sambe, zouka, koje će se realizovati u toku dana. Nakon toga sledi dnevna žurka na plaži belocrkvanskog jezera, druženje, sunčanje i kupanje… Za dobru energiju i atmosferu na plesnim žurkama biće zaduženi DJ-evi, kao i plesači koji će svojim nastupima „zapaliti“ podijum.

U nedelju 25. avgusta na košarkaškom terenu u Železničkom parku biće održan turnir u basketu „3 na 3“. U pitanju je svojevrsna ulična košarka, dinamična i atraktivna. Osim manjeg broja igrača nego u klasičnoj košarci, važe i drugačija pravila, odnosno kriterijumi – oštriji kontakti, podloga je drugačija, lopta takođe, a igra se samo na jednoj polovini terena.

Basket 3na3 Bela Crkva

Turisti koji po prvi put dolaze na Glavno belocrkvansko jezero imaju isti komentar – ovde je divno, kao na moru, dok oni koji su već zaljubljenici u Belu Crkvu i jezera kažu – dolazimo ovde svake godine, prelepo je i nastavićemo da dolazimo.

Slične vesti

Prokomentariši vest