Održan četvrti jesenji koncert kulturno-umetničkog društva „Đorđe Maletić“

KUD Djordje Maletic

Kulturno-umetničko društvo „Đorđe Maletić“ iz Jasenova osnovano je početkom prošlog veka i nosi tradiciju dobrog igranja i pevanja. Trenutno je u društvu aktivno skoro sedamdesetoro članova, a nada je da će ih biti još i više, jer su na čelu društva mladi ljudi koji žele da KUD „Đorđe Maletić“ bude zvezda vodilja svoj deci i omladini u selu.

Tradicionalni jesenji koncert folklornih igara i pesama održan u subotu 29. septembra u bioskopskoj sali u Jasenovu. Pored nastupa KUD-a „Đorđe Maletić“ gosti su imali prilike da pogledaju i nastupe KUD-a „Vinogradi“ iz Gudurice, KUD-a „Dukati“ iz Margite i Doma kulture Mladost iz Glogonja. Igrači su izveli igre iz okoline Leskovca, Banata, kao i igre Grmeča, okoline Gnjilana i Bosilegradskog Krajišta.

„Ovim koncertom smo kompletirali jednu igračku sezonu, sada nam predstoje pripreme za narednu. S obzirom na veliki uspeh na ovogodišnjim takmičenjima, gde je naša dečija grupa osvojila zlatno pokrajinsko i bronzano republičko odličje, naredne godine očekujemo još veći uspeh. Drago mi je da imamo sve veću podršku i da konstantno napredujemo, tako da ću iskoristiti i ovu priliku da pozovem svu zainteresovanu decu da nam se priključe i postanu deo ove priče, siguran sam da se neće pokajati“ – kaže predsednik KUD-a Luka Rosić.

Folklor Jasenovo

Slične vesti

Prokomentariši vest