Održan regionalni sastanak koordinatora Kancelarija za mlade

Sastanak koordinatora KZM

Na inicijativu Nacionalne asocijacija Kancelarija za mlade, 20. oktobra u Bečeju održan je regionalni sastanak na kome su prisustvovali koordinatori i predstavnici kancelarija za mlade iz cele Vojvodine. Na ovom sastanku bile su i koordinatorka KZM Opštine Bela Crkva Marina Stanić i susednog nam grada Vršca, Adrijana Barši.

Oni su razmenili iskustva, diskustovali o određenim problemima, razgovarali o donacijama koje Nacionalna asocijacija usmerava ka Kancelarijama za mlade, lokalnim akcionim planovima, kao i o njihovim potrebama, a sve u cilju unapređenja rada KZM.

Sastanak koordinatora KZM

Ovo je drugi od šest planiranih regionalnih sastanaka na teritoriji Republike Srbije u 2017. godini.

Na regionalnim sastancima koordinatori na direktan način razmenjuju iskustva, ideje, umrežavaju se, pokušavaju da kroz primere dobre prakse pronađu adekvatna rešenja za probleme sa kojima se susreću u radu. Ovi sastanci su i idealna prilika da se koordinatori informišu o radu Nacionalne asocijacije Kancelarija za mlade i imaju mogućnost da daju sugestije za unapređenje komunikacije u praksi.

Najčešći problemi sa kojim se Kancelarije za mlade suočavaju je sistematizacija radnih mesta. U nekim gradovima i opštinama KZM funkcioniše pri lokalnoj samoupravi čime je rešen status koordinatora. Ipak, postoje opštine u kojima koordinatori nisu stalno zaposleni i nemaju budžetska sredstva, koja bi koristili za aktivnosti.

Slične vesti

Prokomentariši vest