Održana deseta „Paprikašijada“ u Češkom Selu (VIDEO)

Paprikasijada

Jubilarna 10. „Paprikašijada“ održana je u subotu, 12. avgusta, u Češkom Selu. Ove godine, čak 30 ekipa iz Češkog Sela, Bele Crkve i okoline, takmičilo se u pripremanju najboljeg paprikaša. Organizatori iz Saveta Mesne zajednice Češko Selo ističu da je ova manifestacija, pre svega, način da život u ovom selu, u kome prema popisu iz 2011. godine živi svega 40 žitelja, ne zamre u potpunosti i da selo ne padne u zaborav. Kao osnovni motiv ističu dobro druženje i promovisanje tradicije i lepote života na selu.

I ove godine, manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i gosti iz Češke Republike. Neki su došli organizovanim prevozom a neki čak i biciklima. Organizator su im obezbedili smeštaj i hranu, pa su oni uživali u razgovoru sa meštanima i degustaciji paprikaša, ali i domaće rakije.

Zajednički utisak svih takmičarskih ekipa, ali i organizatora, je bio da je borba za najbolji paprikaš, zbog jake konkurencije, do samog kraja neizvesna. Ekipe su bile izuzetno motivisane, pošto su organizatori, uz pomoć sponzora, obezbedili lepe nagrade za čak deset prvoplasiranih ekipa. Zbog toga ni imena članova žirija, koji je pred sobom imao težak posao, nisu bila javno objavljena, sve do poslednjeg trenutka. U ovako jakoj konkurenciji, priznanje za najbolji paprikaš na kraju je odnela ekipa „Apoteka Vuksan“ iz Bele Crkve, koja je na ovom takmičenju branila titulu od pretprošle godine.

Slične vesti

Prokomentariši vest