Prigodnim programom obeležen Dan Tehničke škole „Sava Munćan“

Dan Tehnicke skole Sava Muncan

U obrazovnom sistemu opštine Bela Crkva, Tehnička škola „Sava Munćan“ zauzima važno mesto. Ova škola bogate tradicije započela je svoj rad 1. oktobra davne 1884. godine, kao prva Zanatska škola u Beloj Crkvi.

Starih zanata više nema, oni pripadaju prošlosti, a škola je danas moderna obrazovna ustanova, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima.

„Tehnička škola „Sava Munćan“ je danas moderna obrazovna ustanova, opremljena savremenim tehničkim uređajima i računarima. U školi se obrazuju učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada – mašinstvo i obrada metala, lične usluge, saobraćaj, trgovina, ugostiteljstvo i turizam. Učenici su veoma angažovani kako u obrazovnom procesu, tako i učešćem u manifestacijama i brojnim akcijama u Beloj Crkvi. Oko tri stotine učenika iz opštine Bela Crkva i iz drugih mesta trenutno pohađa našu školu“ – rekao je direktor škole Željko Stamenković.

Povodom obeležavanja dana škole, direktor je dodelio zahvalnice profesorima čiji su učenici imali uspeha na takmičenjima, kao i za afirmaciju školskih sekcija.

Vedran Golijanin dobio je zahvalnicu za uspeh ženske ekipe u malom fudbalu i za osvojeno drugo mesto na Olimpijadi srednjih stručnih škola. Mirko Dmitrović, profesor mašinske grupe predmeta, spremao je bravare za pokrajinsko i republičko takmičenje i dobio je zahvalnicu za izuzetne rezultate, kao i Jaroslav Hoc. Za afirmaciju novinarske sekcije zaslužna je profesorka Zora Havlović, dok je za pokretanje učeničkog parlamenta i dramske sekcije zaslužna Marina Gava. Za izuzetnu aktivnost Sekcije za bezbednost saobraćaja, kao i za realizaciju niza projekata sa ciljem edukacije i povećanja bezbednosti u saobraćaju, zahvalnicu je dobio Igor Ivašković. Direktor Narodne biblioteke Radovan Marković dobio je zahvalnicu za izuzetnu saradnje ove dve ustanove.

U okviru programa obeležavanja Dana škole, učenici su se osvrnuli na proteklu školsku godinu, govorili su o učešću na mnogobrojnim takmičenjima, uspesima na okružnim i republičkim takmičenjima kao i o svom angažovanju u raznim van-nastavnim aktivnostima. Polaznici dramske sekcije izveli su skeč „Kako je Bosa postala inspektor“, a program je dodatno upotpunio i hor škole prigodnim muzičkim repertoarom.

Slične vesti

Prokomentariši vest