U Beloj Crkvi održana svečana Svetosavska akademija (VIDEO)

Svetosavska akademija Bela Crkva

U Beloj Crkvi proslava dana Svetog Save obeležena je nizom svečanosti u osnovnim i srednjim školama, a svečana akademija održana je u sali Centra za kulturu.

Povodom obeležavanja školske slave, dana Svetog Save, predsednik opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević na svečanoj akademiji nagradio je platnim karticama u iznosu od 5000 dinara 28 učenika koji su postigli zapažene rezulatate na okružnim, pokrajinskim i republičkim takmičenjima. Nacionalni savet češke nacionalne manjine nagradio je učenike kompletima školskog pribora.

Predsednik opštine Bela Crkva istakao je da je proslava školske slave idelana prilika da se učenici nagrade, kao podstrek za dalje obrazovanje i napredovanje.

Centralna proslava dana Svetog Save održana je pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva, a domaćin je ove godine bila osnovna škola „Mara Janković“ iz Kusića.

Na svečanoj akademiji nastupio je i gradski hor „Bella musica“, a zatim su učenici OŠ „Mara Janković“ izveli program posvećen Svetom Savi, utemeljivaču srpske pravoslavne crkve i školstva.

Slične vesti

Prokomentariši vest