U Beloj Crkvi proglašeni najbolji sportisti 2018. godine (VIDEO)

Sportisti-godine-Bela-Crkva

Svečanost povodom proglašenja i dodele nagrada najuspešnijim sportistima 2018. godine održana je u Sali Centra za kulturu pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a u organizaciji Sportskog saveza opštine Bela Crkva.

Marko Lazarević, član opštinskog veća za sport i omladinu, čestitao je sportistima na postignutim uspesima i rekao da veruje da će nova takmičarska godina biti još uspešnija, istakavši da će nova sportska sala u Beloj Crkvi svakako doprineti boljim uslovima za bavljenje sportskim aktivnostima u belocrkvanskoj opštini.

U oblasti školskog sporta nagrađeni su: Katarina Aleksić učenica OŠ „Dositej Obradović“, Aleksandar Perić učenik OŠ „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, ženska ekipa u košarci – OŠ „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva, muška ekipa u futsalu OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva, Klaudija Sajdl učenica Tehničke škole „Sava Munćan“, Nikola Marković učenik Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole, ženska futsal ekipa Tehničke škole „Sava Munćan“ i muška ekipa u košarci – Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola. Za najboljeg profesora fizičkog vaspitanja proglašen je Vedran Golijanin iz Tehničke škole „Sava Munćan“.

Kao i ranije, najviše je nagrađenih u kategoriji sportskih nada. Priznanja su dobili Marija Paunović iz Kluba borilačkih veština „Alfa“, Dunja Čemerlić iz karate kluba „CBS“, Nina Obardović članica KPA „Bela Crkva“, Uroš Ignjatović iz karate kluba „CBS“, Milisav Sedljak član VK „Jezero“, Blaško Vukoje iz VK „Jezero“, Luka Šepecan iz fudbalskog kluba „BAK“, Kristijan Jankov član košarkaškog kluba „PBC 64“, Dušan Jungić iz fudbalskog kluba „BAK“, Milan Živanov iz Aero kluba „Živica Mitrović“ i Mihajlo Pandurov iz USR „Kapitalac“.

Za najuspešniju pionirku proglašena je Kalina Ostojić iz karate kluba „CBS“, dok je nabolji pionir Bojan Branisavljević iz Streljačke družine „Odbrana“, a FK „BAK“ ima najbolju pionirsku ekipu.

https://youtu.be/F21eM9Ss_xc

Najbolja kadetkinja po oceni Sportskog saveza opštine je Varvara Veljković iz Šah kluba „Bela Crkva“ dok je u muškoj konkurenciji za najuspešnijeg proglašen Aleksandar Sarapa iz karate kluba „CBS“. Priznanje je dobila i kadetska ekipa VK „Jezero“ Bela Crkva.

Među juniorima naujuspešniji su Ljiljana Žolnai i Aleksandar Ibišević, članovi kluba borilačkih veština „Alfa.

U kategoriji Sportista sa invaliditetom nagrađeni su Valentina Lukinski i Vasilije Vasiljković, članovi društva za sport i rekreaciju invalida Bela Crkva.

Najbolji trener je Marko Bojat iz Kluba borilačkih veština „Alfa“, a Radovan Milutinović iz OFK „Dunav“ iz Banatske Planke najbolji je sportski radnik za 2018. godinu.

Nagradu za životno delo dobio Miloš Maksimović iz FK „BAK“. Velika sportska karijera, veliki igrač na ovim vojvođanskim prostorima, uspešan trener, pedagog, uspešan funkcioner i prijatelj sa mnogim sportskim i fudbalskim imenima kod nas i u svetu, sve to krasi Miloša Maksimovića.

Najbolji senior i sportista 2018. godine je Dušan Mihajlović, član Kluba za podvodne aktivnosti Bela Crkva. Dušan je na Prvenstvu Srbije i otvorenom prvenstvu Vojvodine u ronjenu na dah osvojio I mesto u dinamici sa perajima i postavio nacionalni rekord na 200 metara, a osvojio je I mesto u dinamici bez peraja. Na svetskom prvenstvu u ronjenju na dah bazenske discipline u Italiji Dušan Mihajlović kao član reprezentacije Srbije u ronjenju na dah osvaja 19. mesto na svetu u disciplini ronjenja na dah sa mono perajima i preronjenih 175 metara.

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2018 je ekipa KPA „Bela Crkva“ koja je otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah u Beogradu zauzela 2 mesto, na otvorenom prvenstvu Vojvodine u Subotici zauzela 2 mesto,a na otvorenom prvenstvu Republike Srpske u podvodnim veštinama u Bjeljini zauzela 1. mesto.

Za najbolju mušku seniorsku ekipu proglašena je ekipa KPA „Bela Crkva“ koja je u 2018. jubilarnoj godini obeležavanja 40 godina postojanja i rada kluba godini osvojila: 2. mesto u na AIDA –otvorenom prvenstvu Srbije u ronjenju na dah, 2. mesto na prvenstvu Srbije u ronjenju na dah u Subotici, na prvenstvu Srbije u podvodnoj fotografiji u Beogradu 3. mesto, na državnom prvenstvu u daljinskom plivanju perajima u Beloj Crkvi 2. mesto, a na prvenstvu Vovodine u daljinskom plivanju perajima 1. mesto. Na Kupu Srbije u podvodnoj fotografiji osvojili su 1. mesto, a na prvenstvu Vojvodine u brzinskom ronjenju i plivanju perajima u Novom Sadu 2. mesto. Na otvorenom prvenstvu u podvodnim veštima u Bijeljini osvojli su 3. mesto.

Nagrade su najuspešnijim sportistima uručili Marko Lazarević, član opštinskog veća za sport i omladinu i Živica Vela, predsednik Sportskog saveza opštine Bela Crkva, a KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ svojim nastupom ulepšale su program i izmamile osmeh kod svih prisutnih u sali.

Slične vesti

Prokomentariši vest