Sjajne vesti za Belu Crkvu – potpisani ugovori za izgradnju sportske sale i izgradnju 5 saobraćajnica (VIDEO)

Aleksic Mirovic

Predsednik Skupštine opštine Bela Crkva Marjan Aleksić 18. februara u Pokrajinskoj vladi je potpisao dva značajana ugovora u vezi realizacije projekta izgradnje sportske sale i asfaltiranja ulica na teritoriji opštine Bela Crkva.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 3,4 milijarde dinara. Tim sredstvima biće finansirano i sufinansirano 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Uz isticanje da je u AP Vojvodini pokrenut novi investicioni ciklus vredan 4,1 milijardu dinara, jer će pored sredstava u visini od 3,4 milijarde dinara koje je obezbedila Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i lokalne samouprave kojima su uručeni ugovori izdvojiti 700 miliona dinara, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da se i u 2019. godini nastavlja sa realizacijom najvažnijih infrastrukturnih projekata.

„Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i sportske sale u Beloj Crkvi“ – kazao je Mirović i dodao da je cilj Pokrajinske vlade da svaka lokalna samouprava u Vojvodini ima sportski objekat.

Predsednik SO Bela Crkva Marjan Aleksić istakao je da nakon samo 8 dana od posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Beloj Crkvi, značajna sredstva su opredeljena za realizaciju projekata od velike važnosti za opštinu Bela Crkva.

„Republička i Pokrajinske Vlada su na zajedničkoj sednici odlučile da će finansirati izgradnju sporstke sale u Beloj Crkvi ukupne vrednosti 236 miliona dinara, a ovim ugovorom opredeljeno nam je 100 miliona dinara za I fazu izgradnje sportske sale. Nova sala će se izgraditi u dvorištu OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa pratećim sadržajima, a uključena je i rekonstrukcija postojeće male sale. Danas smo potpisali ugovor za izgradnju pet saobraćajnica, u pitanju su 3 ulice u samom naselju Bela Crkva: Dunavska, Lele Radulj i Jagodara. U Crvenoj Crkvi asfaltiraće se ulica Pere Rajića, a u Banatskoj Planci ulica Žarka Zrenjanina. Za izgradnju ovih saobraćajnica opredeljeno nam je više od 28 miliona dinara uz učešće opštine Bela Crkva u iznosu od 5 miliona dinara. Koliko ja pamtim u opštini Bela Crkva nije se desilo da pet ulica bude asfaltirano u isto vreme, dugo su stanovnici ovih ulica čekali na asfalt, a ja se nadam da ćemo u toku ove građevinske sezone imati novo izgrađene saobraćajnice u pomenutim ulicama.“ – rekao je predesednik SO Bela Crkva Marjan Alekisć.

Na izgradnju sportske sale dugo se čekalo u Beloj Crkvi, a tek sada smo mi uz pomoć republičke i pokrajinske vlada napravili prvi korak u realizaciji projekta izgradnje nove sportske sale u našoj opštini, istakao je Alekisć i izrazio svoju zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Vlade APV Igoru Miroviću.

Slične vesti

Prokomentariši vest