U Kruščici održan međunarodni turnir u fubalu – Krajanski pehar

Turnir Kruscica

Međunarodni turnir u fudbalu održan je u subotu 23. februara u Kruščici, u organizaciji Češke besede Kruščica, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta češke nacionalna manjine.

Učitelj češkog jezika u Beloj Crkvi, Stanislav Havel i učiteljica češkog jezika Katežina Rohalova koja češki jezik predaje u Gerniku i Svetoj Heleni u Rumuniji, došli su na ideju da se organizuje ovakav jedan turnir, pre svega zbog povezivanja mladih i njihovog druženja.

Na turniru su učestvovale 2 ekipe domaćina, Češke besede Kruščica, ekipa Osnovne škole iz Gernika iz Rumunije, ekipa Češke besede Bela Crkva i ekipa Škole plus.

Turnir Kruscica 3

Predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, Šiman Irović, istakao je značaj održavanja međunarodnog turnira pod nazivom Krajanski pehar, pre svega zbog okupljanja velikog broja mladih kako iz opštine Bela Crkva tako i iz rumunskog dela Banata i njihovog druženja.

„Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicionalan, da će u narednom period okupljati sve više i više učesnika, a Nacionalni savet češke nacionalne manjine podržavaće ovakve manifestacije u cilju razvijanja druženja mladih iz Banata, sa ove i one strane granice.“ – rekao je Šiman Irović.

Ekipa Osnovne škole iz Gernika zauzela je I mesto na turniru, II mesto ekipa Češke Besede Kruščica i III mesto ekipa Češke besede Bela Crkva, a nagrađeni su i najbolji igrači na turniru.

Nagrađeni su pored pehara i medelja dobili i prigodne poklone u vidu sportske opreme, rančeva i slatkiša. Nakon toga nastavljeno je druženje uz igru i pesmu u domu Češke besede Kruščica.

Turnir Kruscica 2

Slične vesti

Prokomentariši vest