Zvezdarci u „Akvalendu“ (VIDEO)

Akvalend deciji kamp

Deca iz Produženog boravaka „Zvezdarac“ iz Beograda zajedno sa svojim učiteljicama bili su na jednodnevnom izletu u Dečijem kampu „Akvalend“ u Beloj Crkvi.

U poređenju sa svojim bakama i dekama, ili čak roditeljima, koji su većinu svog slobodnog vremena provodili istražujući spoljašnji svet, današnju decu ćete najverovatnije zateći kako se igraju unutar kuće. Video igre, televizija i tableti su zamenili igranje lastiša, penjanje na drvo i pravljenje dečjih kućica i skrovišta, dok deca sve više vremena provode zatvorena između četiri zida.

Na osnovu svog dugogodišnjeg iskustva u radu sa decom, profesorica Katarina Đorđević pokrenula je projekat „Akvalend“ u Beloj Crkvi.

„Akvalend“ je pre svega namenjen deci uzrasta do 15 godina, a obuhvate celodnevne aktivnosti na vodi, na poligonu, rekreativne šetnje, avantura park i još mnogo toga. Aktivnosti su zabavnog, takmičarskog i neformalno edukativnog karaktera.

„Deca današnjice su deca interneta, znamo za uvođenje digitalizacije u sve pore života, vidimo da se u škole uvodi digitalizacija, tako da mi pratimo ove trendove i prilagođavamo naše atkivnosti baš u tom pravcu. Želimo da na kampu deca imaju fizičke aktivnosti u cilju razvijanja motorike, naročito motorike prtsiju. Zato smo mi na kampu razvili igru „brzi prsti“ posebno u cilju razvoja četvrtog i petog prsta. Nove igrice nisu samo namenje razvoju motorike, već Avantura park koji deca jako vole, namenjen je razvoju kognitivnih sposobnosti što je jako dobro. Kada sledeće godine dete završi letnji kamp „Akvalend“ koji će trajati osam dana, vratiće se kući zdravo, pravo i pametnije“ – rekla je autor projekta „Akvalend“, Katarina Đorđević.

Na kraju svog izleta, učiteljice i deca „Zvezdarca“ izrazili su svoju želju da ponovo dođu u Belu Crkvu i budu učesnici dečijeg letnjeg kampa „Akvalend“ i sledeće godine, smatrajući da je boravak u „Akvalendu“ jedna nezaboravna avantura, koja istovremeno doprinosi zdravom razvoju dece i podstiče njihovu kreativnost i maštu.

Slične vesti

Prokomentariši vest