Promocija turističke ponude opštine Bela Crkva i zaštićenog područja „Karaš-Nera“ u Novom Sadu

TOBC promocija sajam Novi Sad

Turistička organizacija opštine Bela Crkva predstavila se na sajmu turizma u Novom Sadu u okviru međunarodnih sajmova LORIST. Na velikom zajedničkom štanda Turističke organizacije Vojvodine, predstavljena je kompletna turistička ponuda opštine Bela Crkva, kako jezera i smeštaja, tako i drugih vidova aktivnog odmora u prirodi.

„Na našem štandu je predstavljen i Dečiji kamp „Akvalend“ sa svojim ponudama zabavno-edukativnih sadržaja za decu za 2019. godinu. Takođe, u saradnji sa licenciranim turističkim vodičem, Milanom Belobabićem, predstavili smo i mogućnosti za realizaciju vodičkih tura na lokacijama u našoj opštini. Vodičke ture obuhvataju kulturno-istorijske vrednosti starog gradskog jezgra Bele Crkve, ali i pešačke i biciklističke ture na atraktivnim lokacijama Belocrkvanskih jezera, Zagajičkih brda, Dumače, Deliblatske peščare, Labudovog okna, Malog peska, kao i reka Nere, Karaš i Dunav“ – rekao je direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva Novica Jovanović.

Turisticka Organizacija opstine Bela Crkva

U okviru izlagačkog prostora Pokrajinske vlade, u ime upravljača, vd direktor JKP „Belocrkvanski komunalac“ Ivana Ristić Hubert sa svojim saradnicima predstavila je Predeo izuzetnih odlika „Karaš-Nera“, najmlađe zaštićeno područje na našoj teritoriji, koje predstavlja veliku vrednost, ali i potencijal za različite edukativno-ekološke i turističke sadržaje.

U skladu sa temom ovogodišnje prezentacije, a to je aktivan odnos prema zaštićenom području, predstavili smo dve akcije koje su bila u okviru PIO „Karaš-Nera“. Naime, predstavili smo akciju tokom juna meseca ove godine kada su predstavnici JKP „Belocrkvanski komunalac“ zajedno za učenicima Internacionalne gimanzije „Townshend“ iz Češke Republike bili na Malom pesku i sakupljali smeće koje nesavesni građani ostavljaju na ovom području. Takođe, govorili smo i o saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, koja je rezultirala organizovanjem pešačke ture u dužini od 5 km na Malom pesku, u okviru obeležavanja Dana pešačenja u Srbiji“ – rekla je vd direktora JKP „Belocrkvanski komunalac“ Ivana Ristić Hubert.

Predstavnici Turističke organizacije Opštine Bela Crkva prisustvovali su i prezentaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam o ciklo turizmu i njegovom značaju, a cela jedna epizoda serijala o ciklo turizmu na teritoriji Vojvodine, koja će biti emitovana na kanalu RTV, posvećena je Beloj Crkvi i njenim prirodnim lepotama iz perspektive biciklista. Ovakav vid promocije je izuzetno značajan zbog toga što kroz teritoriju opštine Bela Crkva prolaze čak dve panevropske biciklističke rute – Eurovelo 6 i Eurovelo 13.

TOBC promocija sajam Novi Sad

Slične vesti

Prokomentariši vest